Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Iskolakezdés 2019 - milyen a jó iskolatáska első osztályosoknak?

Milyen iskolatáskát vegyek 1 osztályos kisiskolásnak? Melyik a legjobb táska első osztályosoknak? Iskolakezdés 2019

 

 

Mikor kezdődik az iskola 2019-ben?

Iskolakezdés minden évben, szeptember első napjaiban kezdődik. 

2019. évben, szeptember 2-án, hétfőn lépnek be elsőseink a várva várt „nagybetűs” iskola kapuján (2019/2020 iskolai naptár)

 

Iskolakezdés 2019

Az iskolakezdés előtt, a nyár  végén már az iskoláról szólnak a plázák kínálatai, a boltok kirakatai, a reklámok a médiákban: iskolaszerek, iskolai füzetek, iskolai felszerelések, iskolai tanszerek, olcsó iskolatáska elsősöknek, mindenféle figurás táskák, tolltartók, ceruzák, ezer féle radírok, írószerek….sorolhatnánk.

Iskolakezdés előtt kapkodjuk a fejünket a pónis, barbis, Star Wars-os, Disney, stb. táskák és a kiegészítőik  között. Szinte végtelen a kínálat formájukban, méretükben, minőségükben…

Szülőként azon is  gondolkodunk, miközben gyermekünk egyik csodás táska után a másikat próbálja a hátára venni,  hogy a kiválasztott iskolatáska megfelel-e azoknak a követelményeknek, amelyek elengedhetetlenek a helyes testtartás megőrzése érdekében.

 

Legjobb iskolatáska első osztályosoknak, avagy milyen a jó iskolatáska elsősöknek

 

A legjobb iskolatáska első osztályosok számára a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 

Háton viselhető és vállpántokkal, hevederekkel van ellátva

 

Az ergonómikus iskolatáska elsősöknek készült változata az egész hátrészre egyenletesen osztja el a terhelést, stabilan illeszkedik a törzshöz. Méretei a gyermek méreteivel hasonlóak: felső része a lapocka felső részénél található, az alsó része maximum a gyermek derekánál. Nem szélesebb, mint a gyermek törzse.

A vállpántok, szélesek és puhák. A hevederek szerepe a vállpántokra eső súly gyengítése, ezért a legjobb iskolatáskákon heveder is található. A legjobb választás a gerinckímélő iskolatáska.

 

A jó iskolatáska egészséges testtartást biztosít 

 

A legjobb iskolatáska elsősök számára az, amely nem terheli a gyermek egyik oldalát sem jobban. Háton viselhető, így a terhelés eloszlik.

Nem szerencsések azok, amelyek csak az egyik vagy másik vállon hordhatóak, illetve a húzós bőröndök sem. Hosszú távon mindkét típus egy oldali igénybevételt tesz lehetővé, deformitást okozhat.

 

 A legjobb iskolatáskák elsősöknek ergonomikus kialakításúak

 

Olyan táskát válasszunk elsős gyermekünk számára, amely ergonomikus kialakítású. Hátrésze stabilan illeszkedik a gyermek testéhez, párnázott, viselése nem okoz megterhelést, problémákat hosszútávon sem.  Viselése során nem tapasztal majd fáradságot, váll-, és gerinckímélő tulajdonsággal rendelkezik.

 

Az 1. osztályosok iskolatáskája legyen könnyű!

 

Egy jó iskolatáska alapja a légiesség, hiszen ez csak egy eszköz a nehéz könyvek, füzetek „szállítására” . Naponta több kilogramm könyv súlya is gyakran a megengedett határértéken felül van. A nehéz táska nem gyermekbarát! 

 

Jól tagolt

 

Azok a gyártók, akik gyermekeket tartják szem előtt, úgy fejlesztették ki az  iskolatáskáikat, hogy az a gyermek mindennapjait megkönnyítse: mindennek legyen helye, könnyen rendezhető, átlátható legyen. Ezt általában  praktikus tartókkal, elválasztókkal, rekeszekkel érik el, a gyermek mindennapos iskolai rendszeréhez igazodva.

 

Könnyen tisztán tartható

 

A gyors tisztíthatóság is szempont. Nem mindegy, hogy egy  ráömlött kakaó, tej lepereg-e róla, elég egy nedves kendővel való áttörlés, ami megoldja  a problémát, vagy éppen azonnal beszívja a táska anyaga, netalán átfolyik a könyvekre füzetekre és  örök emlékként megmarad a kellemetlenség. A jó táska legyen könnyen tisztítható

 

Vízálló iskolatáska - alapkövetelmény a kisiskolások számára

 

A váratlan eső, hó miatt fontos, hogy a táska olyan anyagból készüljön, amelyről lepereg a csapadék, nem ivódik be a köd, száraz marad a tartalma.

Átázott, vizes könyvlapokból nem jó tanulni, és az elmosódott írásos füzetekre nem lesz sem piros pont, sem ötös. Szorgalmas gyermekünknek, óriási szomorúságot okozhat egy ilyen eset. Figyeljünk erre.

 

Légáteresztő hátrész

 

A légáteresztő tulajdonságnak a táska hátrész kialakításánál van szerepe. Főként melegebb időszakokban előfordulhat, hogy egy nem megfelelő anyagból készült hátoldal miatt beizzad a gyermek, ami már önmagában is kellemetlen közérzetet okoz. A táska levétele után megfázáshoz vezethet.

 

A jó iskolatáska puha vállszíjjal rendelkezik

 

A legjobb iskolatáska puha, széles vállszíjjal rendelkezik, megelőzve a vállra nehezedő terhelés fájdalmát, megkönnyítve ezzel az iskolatáska viselését. 

 

Fényvisszaverő anyaggal ellátott minden oldalról a legjobb iskolatáska kisiskolásoknak

 

Manapság már sok iskolatáskára terveznek fényvisszaverő mintákat, emblémákat. A kicsiknek és nagyoknak ezzel nagy segítséget nyújtanak a biztonságos közlekedéshez. Az autók számára ezek megkönnyítik a láthatóságot. Olyat érdemes választani, amelyeken található fényvisszaverő. 

 

Strapabíró anyagból készül, cipzárjai, csatjai erősek

 

Az iskolatáskák nagyon fontos jellemzője, a strapabíró tulajdonság! Az osztályterem „hangulatát” bírnia kell, ha leesik a padról, vagy belebotlik valamelyik gyerek vagy éppen a táska-halom aljára kerül.

A viszontagságokat állnia kell az anyagnak, a cipzárnak, hiszen naponta „tesztelésnek” vannak kitéve.

 

Milyen iskolatáskát vegyek?

A legjobb iskolatáskát vegyük elsős gyermekünknek, ne sajnáljuk az időt a kiválasztására, hiszen naponta fogja hordani a tanév alatt. 

Válasszunk olyat amely ergonómikus kialakítású, gerinckímélő iskolatáska, könnyű, vízálló, könnyen tisztítható, biztonságot nyújt, és szívesen viseli.

A kínálatok között találunk már iskolatáska szettet elsősöknek, amelyek formájukban, kényelmükben, és a dizájnban harmonizálnak.

 

Iskolatáska fiúknak

A gyártók figyelmet fordítanak az  igények nemek közötti különbségére is.  A kínálatokban találhatunk fiúk számára tervezett gerinckímélő iskolatáskát, iskolatáska szettet elsősöknek, iskolaszereket, iskolai füzeteket, iskolai felszereléseket, iskolai tanszereket különféle figurákkal:

 • forma 1 iskolatáska

 • Sárga autós iskolatáska  szett

 • Dínós iskolatáska

 • Pókos iskolatáska

 • kutyás iskolatáska

 • focis iskolatáska

 

Iskolatáska lányoknak

A kislányok is megtalálhatják a számukra kedvenc mesehősöket, az ergonomikus kialakítású iskolatáskák felületén és a hozzá illő iskolaszereket, iskolai füzeteket, iskolai felszereléseket, iskolai tanszereket is a különböző minták között:

 • lovas iskolatáska

 • unikornisos iskolatáska

 • Lámás iskolatáska szett

 • cicás iskolatáska

 • kutyás iskolatáska

 

Csajos iskolatáska

A csajos iskolatáskákra jellemző a flitter, a csillogás, a rózsaszín dominanciája. Akik ezeket a táskákat szeretik, azok is megtalálhatják a gerinckímélő, ergonomikus kialakítású igényes, jó minőségű változatot. 

Olyan gyártót érdemes keresni, aki a „csajos” dizájn mellett gondoskodott a minőségről is.

 

Iskolatáska tisztítása

Iskolatáska vásárlásakor a szülők figyelmét a táska tisztán tartásának lehetősége sem kerüli el…jobb esetben.  

 

Hogyan tisztítsuk az iskolatáskát?

Anyagát tekintve nagyon sokféle iskolatáska létezik. Jellemzőjük, hogy zömében tartalmaznak ugyan poliésztert, ami mosható, viszont tartalmazhat mellette műbőrt, bőrt, szöveteket, amelyeknél a mosás technikája alapos átgondolást kíván. 

A megfelelő módszer kiválasztását a táska anyaga mellett befolyásolja az, hogy az iskolatáskákat rendszerint merevítőkkel látják el, speciális bélésekkel, hevederekkel, cipzárakkal, amely megakadályozhatják a mosógépes mosás lehetőségét. 

Mi tehát a megoldás, hogyan tisztítsuk az iskolatáskát?

 • rendszeresen töröljük át nedves ruhával, enyhe koszolódás esetén

 • kézzel, langyos, babasamponos, vízzel, szivacs segítségével a problémás esetekben

 • nagyon makacs foltok esetében, amikor elkerülhetetlen a mosógép – és befér a táska is a dobba – ebben az esetben:

 • langyos vízzel, 

 • kézi-mosás programmal, 

 • 400-as centrifuga fordulatszámmal, 

 • maximum 40 fokkal, 

 • kímélő folyékony mosószerrel

 • bizonyos táskák esetében kifordítva.

 

A Budmil iskolatáska kollekciót ITT nézheted meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: hátitáska iskolatáska webshop
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu