Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyik iskolástáska a legjobb választás elősöknek 2021-ben?Mint minden évben, most is különös izgalmat és egyben ünnepet jelent az új tanév az elsős gyermekek és családjuk számára. Iskolakezdés lázában ég az egész család. Kicsitől nagyig mindenki izgatottan várja a kis nebuló életének első meghatározó fordulónapját, a NAPOT, amikor a friss elsős belép az iskolába. A tanévkezdés rengeteg előkészülettel jár. Ebből az egyik legmeghatározóbb az iskolatáska kiválasztása.  Mai napig emlékszem, amikor az elsőszülött gyermekünkkel mi is az iskolakezdésre készültünk. Az iskolatáska az egyik legfontosabb kellék az iskolakezdéshez, és viszonylag hamar felvetődött a nagy kérdés:

                                           „ melyik iskolatáska a legjobb választás egy elsősnek?”

Bizony, ennél a kérdésnél már nem volt teljesen őszinte a mosolyom, hiszen fogalmam nem volt arról, melyek azok a szempontok  - a színt, grafikát leszámítva -, amire oda kellene figyelni. Pedig jómagam is voltam elsős, meg láttam a szomszéd, ismerősök gyerekét is…. De a saját gyermekünk…na azért az más kérem szépen….

Az elkövetkezendő hetekben a nagy bevásárlóközpontoktól kezdve a kisebb üzletekig iskolatáska dömping fog rád várni. Ráadásul tavaly a zárások miatt elmaradt, vagy nagyon „halk” volt a „tűzijáték”, ezért várhatóan idén hangosabb lesz, mint bármikor.
Évek óta tapasztaljuk, hogy nagyon sok szülő az első iskolatáska vásárlása során kizárólag egy szempontot vesz figyelembe, az iskolatáska árát. Mint tudjuk, az ár az áru vagy szolgáltatás pénzben kifejezett értéke. Ezért csak az árat, és nem az ár/értéket venni figyelembe elég nagy hiba.
A következőben végig vezetlek, hogy melyek azok az értékek egy iskolatáska esetében, amikre érdemes odafigyelni vásárlás előtt. A cikk végére tudni fogod, hogy melyik az a lány vagy fiú iskolatáska, amely gyermeked számára a legmegfelelőbb, és jó érzéssel fog eltölteni, hogy nem kizárólag árcédula alapján döntöttél, hanem a gyermeked szempontjait is figyelembe vetted. Hiszen mi szülők a legjobbat szeretnénk a gyermekeinknek!


Az 5 legfontosabb szempont, amiket meg kell vizsgálnunk egy jó iskolatáska vásárlása előtt:

  1. A táska kialakítása

  2. Az iskolatáska mérete

  3. Iskolatáska súlya

  4. Iskolatáska rendszerezhetősége

  5. Az iskolatáska, mint szimbólum


1.       Az iskolatáska kialakítása.


Az üzletek polcain és az online térben is rengeteg fazonú, típusú iskolatáskával találkozunk. Nem véletlenül soroltam az első helyre az iskolatáska kialakítását. A legfontosabb tulajdonság, amivel egy iskolatáskának rendelkeznie kell alsósok esetében: 

                             az iskolatáska legyen merevfalu és ergonomikus hátkialakítású

 Az egyre növekvő tananyag, könyvek, füzetek száma bizony megterheli a gyermek hátát. Az ergonomikus iskolatáska az egész hátrészre egyenletesen osztja el a terhelést, stabilan illeszkedik a törzshöz.

                                                                                  
    2.  Az iskolatáska mérete

 

Bár külön választottam ezt a kritériumot, de szorosan kapcsolódik az elsőhöz. Igazából ezt a két szempontot együtt kell kezelni.  A legtöbb hát- és gerincferdüléshez vezető probléma okát ide vezetik vissza a szakemberek, hogy a gyermek nem a számára megfelelő méretű iskolatáskát viseli. Nagyon sokan ott követnek el hibát, hogy - akár - spórolási megfontolásból nagyobb méretű táskát vásárolnak, hogy ez majd jó lesz több tanévre is. A megfelelő méretű iskolatáska teteje nem ér túl a gyermek tarkóján, az alja minden esetben a csípő felett helyezkedik el, továbbá nem szélesebb a gyermeknél.

                                                                                            

   3.Iskolatáska súlya

Fontos szempont kell, hogy legyen a vásárlás során, hogy a táska önmagában legyen könnyű. A sok tankkönyvvel és tanszerrel megtöltött táska cipelése így is terhelni fogja a gyermek gerincét, ezért lehetőség szerint olyan táskát válasszunk, amely könnyű.

  4. Iskolatáska rendszerezhetősége
 

Az iskolatáska belső kialakítása nem egy elhanyagolható szempont. Az iskolában sok minden más mellett a rendszerezést is megtanulják a gyerekek. Egy remekül pakolható, rendszerezhető, pakolható iskolatáska komoly segítség lehet. Előnyös, ha a táska rekeszei úgy vannak kialakítva, hogy rendszerezni lehessen a füzeteket és a könyveket. Ha lehet, legyen külön rekesz az uzsonnás doboz számára, férjen el egy legalább 0,5 literes palack.

                                         
                                                                               

5. Az iskolatáska, mint szimbólum


Az első négy pont a racionalitásról szólt, az utolsó pedig szóljon egy kicsit az érzelemről is. Javaslom, üljetek le együtt a gyermekkel a számítógép elé, és közösen – a racionális tényezőket nem figyelmen kívül hagyva - válasszátok ki a neki leginkább szimpatikus iskolatáskát.


                                                      

                       A legjobb iskolatáskát vegyük elsős gyermekünknek, ne sajnáljuk az időt a kiválasztására, hiszen naponta fogja hordani a tanév alatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: iskolatáska táskabolt webshop
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu